11/02/2012

Fem un bloc valencianista. Declaració de principis.

Aquest és un espai familiar -tal i com es pot comprovar a la fotografia, tots units i celebrant un gol de Soldado- obert a l’afició valencianista, als interessats en eixe esport-espectacle que és el futbol i, en general, a tots aquells que saben que el futbol pot provocar sentiments que no necessàriament som capaços d’explicar de manera racional.
Dins uns mesos es compliran vint anys de presència continuada a Mestalla. 
Han passat anys, han passat jugadors, han passat entrenadors, han passat presidents; hem gaudit i hem patit, ens hem divertit i hem eixit de Mestalla amb un disgust dels mil dimonis, però hem tornat. I cada any renovem l’abonament amb il.lusió, amb ganes de veure triomfar els nostres, amb l’aspiració de mantindré eixe espai de complicitat, de mantindré eixe impuls d’abraçar-nos quant marquem un gol important, de sentir-nos membres d’un grup de persones molt transversal quant a la seua ubicació social, que durant dues hores cada quinze dies ens ajuntem a les grades del vell estadi de Mestalla. Tots volem passar una bona estona i procurem deixar a la porta les nostres preocupacions, tot i que –en el millor dels casos− estaran esperant-nos a l’eixida.
Mentre estem dins aplaudirem, riurem i cantarem si les coses van bé; o xiularem o callarem avergonyits  si estem fent un d’aquells partits que ens fan dir allò de no torne més. Malgrat això, sempre tornem a eixa concentració humana de valencianisme real de tot el nostre territori. Autobusos d’aficionats que venen del nord i del sud del país; cotxes plens d’amics i familiars que se’n fan molts kilòmetres per seure a Mestalla; socis i seguidors del cap i casal, tots agafem cadira mentre esperem que el  nostre València es comporte com una orquestra de virtuosos sobre la gespa. 
En som quatre valencianistes. Per tant, quatre seran les mans que podran escriure individualment en aquest bloc, tot i que hi haurà textos dels quals tots quatre podrem ser considerats com a autors. Ens identificarem com a JA, HA, FA i JAA.

2 comentaris :

THB ha dit...

Benvingut al món blogger valencianista. M'agrada vore que ja no seré l'únic en escriure en valencià. Sort per al projecte, el enllaçe a la meua llista de blogs i el seguiré.

F. A. ha dit...

Gràcies Valent, per la benvinguda. També hem posat el link al teu bloc. Seguimrem en contacte, doncs.